Pečený čaj
Už jste si někdy upekli čaj? Ne uvařili, ale upekli, i když vlastně nejdříve upekli a pak uvařili
Na pečený čaj potřebujeme
1 kg ovoce, můžeme použít cokoli, jablka, hrušky, švestky, ale i mražené ovoce jako rybíz nebo maliny
½ kg cukru,
Hřebíček, skořice mletá, rum
Ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme na hluboký plech. Posypeme cukrem, přidáme hřebíček, skořici a dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 20 minut a mezitím 2x promícháme. Upečené ovoce zalijeme 2 dcl rumu, promícháme a ihned plníme do sklenic. Sklenici zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Po deseti minutách sklenice otočíme a je hotovo.
Můžete použít variantu pro děti a to bez rumu.
Ještě dlužím vysvětlení první věty … upečený čaj je skvělý v nevlídných podzimních a zimních dnech. Do hrnečku dáme 1 – 2 lžičky a zalijeme horkou vodou, takže si čaj po upečení i uvaříme Pokud je plískanice opravdu velká a zima vlezlá, můžeme ještě přidat kapku rumu.
Zúčastněte se naší soutěže o nejlepší Potvorblog a získejte nejen sadu čajů, ale i hrníčky, do kterých je pečený čaj ideální.
Komentáře:
Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.Sama jsem ho nevyráběla, ale "moje babičky", co jsem jim dělala cvičitelku (letos si dávám pauzu) ho dělávají, takže jsem ochutnala spoustu vzorků od krásných dušiček.
Super nápad.. vyzkouším, díky za tip
To jsem nikdy neslyšela, zajímavé, určitě vyzkouším...
Super recept, určitě vyzkoušíme, díky za nápad