cz
Čokoládkové lanýže

18.2.2012 | POTVORA.irena

Pampelína pro vás napsala tento blog:

 

Dnes jdu na návštěvu ke kamarádce. Dlouho jsme se neviděly. Chtěla bych jí přinést malý dárek, prostě něco jen tak. Miluje čokoládu, takže volba byla snadná - prostě koupím čokoládu, udělám na ni sváteční papírový kabátek a bude to. Nakonec jsem si to ale rozmyslela, tabulku čokolády sice koupila, ale té hořké, hodně kvalitní, a pustila jsem se do výroby domácích čokoládových lanýžů.

 

Tááák... lanýže by byly, ale do čeho je dát? Přeci do krabičky. A tak jsem sedla a pustila se do práce. Jako základ jsem použila krabičku zhotovenou přímo na míru (návod na výrobu krabičky vám prozradím v některém dalším článku).

 

Nejprve jsem si změřila víčko krabičky, poté jsem si z bílé čtvrtky uřízla obdélník, který jsem pomocí strojku Big Shot aembosovací kapsy naembosovala a oboustrannou lepicí páskou přilepila na víčko krabičky. Z hnědé čtvrtky, která zbyla z výroby víčka, jsem pomocí kovové šablonky vyřízla na Big Shotu ozdobný oválek a pak ještě jeden menší v bílé barvě. Hnědý oválek jsem přilepila doprostřed víčka, na něj pomocí 3D pěnových čtverečků připevnila bílý. A teď nastalo dilema. Co nahoru, čím to dozdobit? Vzpomněla jsem si, že mám krásné nové kytičky od Kaisercraft a bylo rozhodnuto. Nahoru jsem pomocí disperzního lepidla přilepila tři velké růžičky, dozdobila je výseky lístků a motýlkem.  A bylo hotovo. Nyní už jen naplnit krabičku lanýžky a mohla jsem vyrazit.

 

A protože je zdobení krabičky opravdu jednoduché, tak jako bonus přidávám vyzkoušený recept na čokoládové lanýže :-)

  • 70 g smetany
  • 100 g másla
  • 60 g cukru krupice (i méně)
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 lžíce oblíbeného likéru (já dávám Amaretto s mandlovou příchutí)
  • 2 lžíce kakaa nebo jemně mletých oříšků na obalení

Smetanu, máslo a cukr odvážíme, dáme do kastrůlku a na mírném plameni zahříváme do té doby, než je směs horká a cukr rozpuštěný. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Na závěr přidáme 2 lžíce likéru a směs uložíme na 24 hodin odležet do chladu. Druhý den ze směsi pomocí kávové lžičky vykrájíme hrudky, které v prstech rychle zaoblíme a obalíme je v prosátém kakau nebo oříšcích a vložíme do papírových košíčků.

 

ZDROJ: PRETTYPAPERS

 

 


Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.
Komentář od uživatele Jitule 20.2.2012 16:16:20

Tedy Pampelína umí fakt dobrý dárky..:-)

Komentář od uživatele Ivuš 19.2.2012 19:50:38

Tak tohle potěšilo i mě.. nejen krabička, ale i obsah...:-)

Komentář od uživatele Havroš 19.2.2012 19:25:04

Tééééda... člověk na den vytáhne paty z republiky a tady se to zvrhne v čokoládové obžerství!!!

Co kdybys Pampelíno poslala něco málo ochutnat? Mrkající