Tak jsem byla se psem venku a všude jsou jeřabiny... buď mohu navlékat jeřabinové korále (jsme dělali v pracovním vyučování na základce) nebo něco jiného... třeba, třeba... TŘEBA GRIOTKU!!
RECEPT NA GRIOTKU Z JEŘABIN:
- 1litr vody
- 400g cukru krystalu
- 1-2 lahvičky hořké mandlové tresti
- 0,5 litru rumu
- 1litr jedlých jeřabin
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu odstát. Potom lehce promačkáme a přecedíme, abychom se zbavili slupek. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
No tak to jsem tedy sama zvědavá ??
Komentáře:
Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.NO tedy.. tak to je zajímavé.. letoš jsem už nějak sběr jeřabin propásla.. možná příští rok...:-)
to je zajímavé.. to by se mělo vyzkoušet..:-)
Takže ještě, potvůrko, nevíš, jak to chutná? Ale zdá se to velmi zajímavé :-)